Lille hobbyvirksomhed beliggende i 8560 Kolind. Håndlavede kvalitetsbælter og andre læderprodukter. Reparationer af tasker og andre lædervarer samt specialopgaver
Om mig
Thomas- Laursen Læder

Idé-udvikling

I arbejdet på nye produkter og metoder går der utallige forsøg til før den endelige model er udviklet. Jagten på det smukkeste og mest solide produkt er en stor del af min passion for arbejde med læder. Ofte kan de forskellige ting være flere år undervejs før den sidste brik -ofte ved en tilfældighed- falder på plads. Men så er tilfredstillelsen ved at producere meget givende.


Valg af materialer

Kun de bedste materialer finder vej ind i værkstedet -alt andet bliver sorteret fra. Dette gælder alt fra læder, skind, spænder og tilbehør. Følelesen af af lave et produkt, som man ved, kommer til at holde i mange år fremover, betyder meget for mig!

Håndværk

Håndværket med at arbejde i læder har jeg lært gennem hårdt slid og nysgerrighed. Jeg har en stor omgangskreds af venner som, ligesom jeg selv, har specialiseret sig i nogle fantastiske metoder, hvor materialerne bliver udfordret, undersøgt og bearbejdet på den bedst tænkelige måde. 

Reparation Læder
Reparation Læder

Om mig

kernelæder krukke

Opgaverne

Jeg opdagede hurtigt, at der var et stort behov for at få repareret ældre, patinerede ting i læder. Mange læderprodukter gemmer på minder fra familien, da disse ofte er gået i arv eller man måske har haft noget lignende, da man var barn. Så der er skiftet utallige remme på tasker, syninger, som skal erstattes og læderet skal have nyt liv. Mit mål med disse reparationer er, at det helst ikke skal opdages, hvad jeg har repareret -af respekt for produktet. Ved simple reparationer udført på den rigtige måde gives tasken, patronbæltet, knivskeden, eller hvad det nu kan være, mange år igen. Et bæredygtigt alternativ til nyindkøb.

Værkstedet i Kolind

Gennem de seneste år har jeg indrettet mit beskedne værksted med det bedste og mest pålidelige værktøj og maskiner. Pladsen er trang men udnyttet til det yderste -derfor stilles der også krav til dét, som måtte finde vej indenfor.

Værkstedet er åbent for besøgende efter aftale.

Reparation lædertaske

Jeg er uddannet pædagog med mange års specialerfaring, men jeg manglede noget mere "håndgribeligt" at supplere min hverdag med. I dag kører jeg mit værksted sideløbende med mit arbejde på en lille folkeskole, hvor jeg blandt andet arbejder med at give de elever, som har det svært i skolen en god skoledag. Herudover underviser jeg i "håndværk & design" -og ja: Vi lærer også at arbejde i kernelæder;-)

Værksted Laursen Læder